Säkringar och El

Din lägenhet har ett säkringsskåp vanligen placerat i klädkammaren. Detta är s.k. automatsäkringar som du enkelt kan ”knäppa tillbaka” om det skulle vara så att en av dessa löst ut och strömmen brutits i någon del av lägenheten.

Din lägenhets huvudsäkring finns däremot nere i porten bakom dörrarna märkta ”elmätare”. Dörrarna kan öppnas med hjälp av förrådsnyckeln. Det kan vara så att du måste öppna den ena dörren ”inifrån” efter att du öppnat den första dörren med hjälp av nyckeln. Säkringen är typ proppsäkring på 16 A. Lägenhetens automatsäkringsskåp är märkt med ett nummer. Samma nummer har säkringsgrupp och mätare i entréplanet.

elcentral

Nya säkringar ska finnas nere i elcentralen i porten. Du behöver inte felanmäla om en huvudsäkring gått sönder. Gör du det kan du få stå för kostnaden själv.

Är du osäker på hur du byter säkringen kan du kontakta någon i styrelsen, genom att antingen ringa enligt kontaktuppgifterna på anslagstavlan i porten. Har du andra frågor kring säkringar och el kan du maila styrelsen nedan.