Att bo

Hur är det att bo i Brf Måsen?

Det kan sammanfattas i ett ord: ”Underbart”

Det är inte för inte som Bolinder Strand kallas för ”Järfällas pärla”. Det första som slår dig när du kommer till föreningens hus är närheten till vattnet och den magnifika utsikten. Det andra som slår dig är tystnaden, här finns ingen genomfartstrafik, det är lugnt och skönt med den där speciella känslan som endast närheten till vatten kan åstadkomma. Öppna fönstret så hör  du vågorna klucka i strandkanten. Sitt på balkongen och studera båttrafiken, allt från fritidsbåtar till historiska skepp och fartyg passerar med jämna mellanrum ute på fjärden. Eller bara njut av solnedgångarna över fjärden med ett glas rosé.

På ett stenkasts avstånd från husen finns ångbåtsbryggan där reguljär trafik planeras mellan Stockholm och Sigtuna. Här stannar också ibland ångbåten Blidösund på sin årliga Jazzkryssning, en populär tur! På vinterhalvåret när isen lagt sig ser du massor av aktivitet på isen, här körs isjakter och skärmflyg, skridskor och mycket mer. Soliga dagar är det närmast en folkfest ute på isen. Ute på fjärden ligger också en del av sträckningen för Vikingarännet när den genomförs.

Fortsätter du en liten bit till längs strandpromenaden kommer du till Kallhällsbadet, en kommunal badanläggning med bryggor, café och sandstrand. Fortsätter du förbi badet på den nybyggda strandpromenaden längs vattnet kommer du till Görvälns vidsträckta naturreservat, med flertalet motionsspår (varav en del är belysta) där du kan motionera eller promenera. På vintern tas det också upp spår för längdskidor här när snöläget är rätt. På sensommaren och hösten bjuder skogen på en rik svamp- och bärplockning för den som är intresserad av detta. Djur och natur finns det alltså gott om direkt runt knuten! Bäver, Rådjur, Kaniner och en stor mängd olika fåglar är bara några exempel på vad du kan stöta på när du promenerar i området som dessutom hyser en del historisk bebyggelse och markanvändning.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Populära Görvälns Slott når du på runt 20-25 minuters promenad genom skogen, här finns det möjlighet att få afternoon tea, eller bara vanlig hederlig fika. I anslutning till slottet ges på sommarhalvåret ofta konserter i det gröna, och juletid kan du besöka julmarknaden. I slottets stall finns får och hästar som går ute i hagarna på sommarhalvåret. Fårsläppet på våren är en populär tilldragelse liksom midsommarfirandet vid brukets skidbacke strax intill slottet. På vinterhalvåret när snön lagt sig går liften upp till toppen så du kan åka skidor nedför kullen, här finns också spår för mountainbike för den som gillar sådant!

Brf. Måsen ligger alltså beläget i Bolinder Strand, en bit nedanför Kallhäll. Föreningens tre fastigheter ligger på det bästa läget alldeles invid strandkanten och samtliga lägenheter har därför sjöutsikt samt balkong/uteplats i söderläge. Många av medlemmarna har båt i båtklubben som ligger precis bredvid. Att bara kunna ta på sig flytvästen och gå ner till båten på 2 minuter för att därefter kunna utforska hela Mälaren via båt är något ganska speciellt så här pass nära Stockholm. För den fiskeintresserade så lär fjärden direkt utanför föreningen också hysa en av Sveriges absoluta bästa gösvatten!

Uppe i Kallhäll finns ett centrum med affärer, apotek, vårdcentral och mycket mer. För närvarande pågår planeringen för att rusta upp centrumet rejält! Pendeltågsstationen håller för närvarande på att moderniseras och det tar ca. 20 minuter med pendeltåget till centralen i Stockholm. Invid stationen finns också en bussterminal med flertalet bussar som kan ta dig vidare dit du ska. Från Kallhäll kan du nå såväl E4:an som E18 på några minuters körtid för vidare färd.

Bolinder strand ligger på före detta Bolinderverkens industriområde, med anor från sent 1800-tal vilket ger området en unik miljö där gammal industriell arkitektur och nya bostadshus integrerats på ett smakfullt och intressant sätt. Vägarna i området har döpts efter nyckelpersoner eller aktiviteter i Bolinderverkens historia. Kristoffer Huldts väg som Brf. Måsens fastigheter ligger på är döpt efter Kristoffer Huldt som var verkställande direktör i Bolinders Mekaniska Verkstads AB 1927-32.

I de gamla industrilokalerna bedrivs numera olika andra typer av verksamheter, t.ex. har Friskis & Svettis ett gym i en av industribyggnaderna närmast föreningen, endast någon minuts promenad från porten vilket gör det väldigt praktiskt och enkelt för den som vill motionera! Längs med strandpromenaden närmast Kallhälls Marina finns också ett par boulebanor och på sommarhalvåret sker det regelbundna träffar för boule-intresserade där.

Husen i Brf. Måsen som byggdes 2007 håller hög standard med områdets allra bästa planlösningar och är alla utrustade med stora moderna hissar. I avgiften till föreningen ingår kabel-TV, bredband och telefoni och mycket mer. Lägenheterna är utrustade med moderna vitvaror och kvalitativa materialval som en genomgående trend. Många har valt att glasa in sina balkonger och uteplatser för att förlänga säsongen, och i de fall detta inte gjorts finns det möjlighet att göra så i efterhand.

Föreningen besitter ett antal parkeringar, faktiskt något fler än antalet lägenheter, såväl utomhus med elstolpe, som inne i garage och ambitionen är att alla lägenheter ska få tillgång till minst en p-plats så snart det önskas. Ofta kan parkering tillgodoses omedelbart!

Så, det är inte konstigt att det inte så ofta blir lägenheter till salu i föreningen, för här trivs vi, och det kommer du med säkerhet också att göra om du får möjlighet att köpa en bostadsrätt här!

Varmt välkommen till oss i Brf. Måsen!